Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 200 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 evőkanál jéghideg víz
  • *
  • a töltelékhez:
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 4 db tojás
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g ementali sajt
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 50 g kolozsvári szalonna
  • 4 db champion gomba
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál vaj
  • 200 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 evőkanál jéghideg víz
  • *
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 4 db tojás
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g ementali sajt
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 50 g kolozsvári szalonna
  • 4 db champion gomba
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a lisztet, a vajat és a sót, majd morzsalékos állagúvá gyúrjuk. Hozzáadjuk a tojást és a hideg vizet, ezután alaposan összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Miközben a tészta dermed, egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejet, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk a kockára vágott sajtot és jól összekeverjük az egészet.

A szalonnát egy kis olajon megpirítjuk és félretesszük. A gombákat szeletekre vágjuk és a szalonnás olajban egy kevés vaj, rozmaring, fokhagyma kíséretében lepirítjuk. A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a piteformába (szükség szerint ki lehet vajazni a formát) tesszük. A tésztára alufóliát teszünk, és nehezékként száraz babot öntünk rá, hogy sülés közben ne nőjön meg a tésztánk. 200 fokon 20 perc alatt elősütjük, ezután a fóliával együtt eltávolítjuk a nehezéket és az üres tésztát még 5 percig sütjük.

Az elősütött tésztába beletöltjük a tojásos-tejszínes-brokkolis keveréket, a tetejére pakoljuk az elősütött szalonnát, a lepirított gombát és a kis darabokra vágott sajtot. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

A kisült quiche-t szeletekre vágva, melegen tálaljuk, de később langyosan, sőt hidegen is mennyei.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti