Pupusa

Pupusa

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

(12 darabhoz):

a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl olívaolaj
  • 2,5-3 dl víz
  • *

a csirkés töltelékhez:

  • 1 db nagyobb csirkemellfilé
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • *

a sertéses töltelékhez:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben pici olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, paprikát, fokhagymát kicsire összevágjuk, hozzáadjuk a húshoz és átforgatjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a húsra és pár percig együtt sütjük. A darált sertéshúsos tölteléket ugyanígy készítjük el.

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, és végül apránként a vizet (annyit, hogy nem túl kemény állagú tésztát kapjunk). 10 percet pihentetjük.

A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepébe tesszük a tölteléket, és összecsípjük, gömbölyítjük, kissé kilapítjuk. (Vigyázzunk, nehogy kiszakadjon a tészta, mert sütés közben kifolyik a töltelék! Én más formát adtam a sertéssel töltött tésztának, hogy meg tudjuk különböztetni, sütés után.)

A tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a megtöltött tésztát (nem kell kitenni semmivel) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk