Elkészítés:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben pici olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, paprikát, fokhagymát kicsire összevágjuk, hozzáadjuk a húshoz és átforgatjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a húsra és pár percig együtt sütjük. A darált sertéshúsos tölteléket ugyanígy készítjük el.
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, és végül apránként a vizet (annyit, hogy nem túl kemény állagú tésztát kapjunk). 10 percet pihentetjük.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepébe tesszük a tölteléket, és összecsípjük, gömbölyítjük, kissé kilapítjuk. (Vigyázzunk, nehogy kiszakadjon a tészta, mert sütés közben kifolyik a töltelék! Én más formát adtam a sertéssel töltött tésztának, hogy meg tudjuk különböztetni, sütés után.)
A tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a megtöltött tésztát (nem kell kitenni semmivel) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Egytálételek
,
Sertéshúsos ételek