Pünkösdi rózsa torta

Pünkösdi rózsa torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • *

a krémhez:

  • 500 ml tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 160 g vaj
  • 200 g porcukor
  • *

a bevonathoz:

  • 250 g mascarpone (krémsajt)
  • 350 g natúr marcipán

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab hozzáadjuk a tlisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána beletesszük a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot és a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, utána sűrű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt. A krémet kihűtjük. A porcukorral habosra keverjük a vajat és összedolgozzuk a már kihűlt krémmel.

A piskótát félbe vágjuk, megtöltjük a kihűlt krémmel. A külsejét bevonjuk mascarponéval, és legalább 1-1,5 órára és hűtőbe tesszük.

Ez idő alatt nyugodtan kinyújthatjuk a marcipánt, amit utána ráhelyezünk a tortára. (A nyújtáshoz porcukor és szilikon vagy fém konyhai eszközökre lesz szükségünk!) A marcipánt szépen ráhelyezzük a tortára és óvatosan elsimítjuk, éles késsel levágjuk a felesleges részeket.

A rózsákat megformázzuk és rátesszük a közepére. Tetszés szerint díszíthetjük. Végezetül mehet vissza a hűtőbe, hogy a marcipán is kellőképpen megdermedjen.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk