Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab hozzáadjuk a tlisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána beletesszük a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot és a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, utána sűrű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt. A krémet kihűtjük. A porcukorral habosra keverjük a vajat és összedolgozzuk a már kihűlt krémmel.
A piskótát félbe vágjuk, megtöltjük a kihűlt krémmel. A külsejét bevonjuk mascarponéval, és legalább 1-1,5 órára és hűtőbe tesszük.
Ez idő alatt nyugodtan kinyújthatjuk a marcipánt, amit utána ráhelyezünk a tortára. (A nyújtáshoz porcukor és szilikon vagy fém konyhai eszközökre lesz szükségünk!) A marcipánt szépen ráhelyezzük a tortára és óvatosan elsimítjuk, éles késsel levágjuk a felesleges részeket.
A rózsákat megformázzuk és rátesszük a közepére. Tetszés szerint díszíthetjük. Végezetül mehet vissza a hűtőbe, hogy a marcipán is kellőképpen megdermedjen.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
közepesen költséges
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
torta
,
csokis
,
sütemény