Puncstorta

Puncstorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál rum
  • szódabikarbóna

Elkészítés:

A 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, rászitáljuk a szódabikarbónát, és a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk a tortaformából, majd lehűtjük.

A tetejéről egy vékony lapot levágunk, az alsó vastagabb rész belsejét kikaparjuk. A kikapart piskótát leöntjük a rummal, félretesszük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral és tojássárgákkal, hozzáadjuk a rumos piskótát, és betöltjük az alsó részbe ahonnan kikapartuk a piskótát. Ráhelyezzük a felső lapot, és bevonjuk a tortát. Tetszés szerint díszítjük.

Neked ajánljuk