Puncsos-lekváros szelet

Puncsos-lekváros szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor

A sziruphoz:

  • 3 dl víz
  • 4 ek. baracklekvár
  • 1 citrom héja és leve
  • 6 ek. rum
  • 2 ek. cukor

A tésztához:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 citrom leve és héja
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 6 tojásfehérje kemény habbá verve

A mázhoz:

  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 2 ek. tej
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:

Hagyományos módon piskótát sütünk a felsorolt alapanyagokból. Kihűlés után felkockázzuk.

A sütemény tésztájához a porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, fél csomag sütőport és a lisztet, beleöntjük az olvasztott margarint.

Legvégül a masszába forgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A piskótatésztát körbevágjuk, a levágott darabokhoz keverjük a töltelék többi hozzávalóját. A félbevágott piskótalapok közé töltjük.

A máz hozzávalóit vízgőz felett keverjük, hogy besűrűsödjön. A piskóta tetejére kenjük. Hagyjuk rádermedni. Szeletelve tálaljuk.

Neked ajánljuk