Puncskrémes szelet

Puncskrémes szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só
  • *
  • a krémhez.
  • 3 csomag Dr. Oetker puncs puding (rumpuncs)
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • *
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a mézet és a cukrot gőz fölött összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. Összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Egyesével sütőpapíron kinyújtjuk, majd óvatosan átemelve rá, a tepsi hátán (20x30 cm-es) 170 C fokra előmelegített sütőben megsütjük őket. (7-8 perc).

A krémhez a tejet simára keverjük a pudingporral és a vaníliás cukorral, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, rumot, és szintén habosra keverjük. A krémet három részre osztjuk.

Betöltjük a lapokat a krémmel, majd letakarjuk, akár egy éjszakára hideg helyre tesszük egy kb. fél kilós nehezékkel a tetején.

A tetejére a pudingport a többi hozzávalóval gőz fölött besűrítjük és a sütemény tetejére kenjük, és hagyjuk, hogy megszilárduljon. Szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk – ki, hogyan szeretné.

Neked ajánljuk