Puncskrémes Cupcake

Puncskrémes Cupcake
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg eritrit
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál szőlőmagolaj
  • 35 dkg rizsliszt/GM süteményliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 csomag GM puncs pudingpor
  • 5 dl tej/rizstej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • a tetejére:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 6 db tojás
  • 20 dkg eritrit
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál szőlőmagolaj
  • 35 dkg rizsliszt/GM süteményliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 csomag GM puncs pudingpor
  • 5 dl tej/rizstej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

Muffin - ünnepi változatban. Bűvöld el vele a családod!

A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

A megsült és kihűlt muffinok „kalapját” levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk, és ezt halmozzuk a muffinokra, a kalapokat visszahelyezzük, és vízgőz felett megolvasztott csokival óvatosan leöntjük.

Azonnal tálalható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!