Puncskocka sütés nélkül

Puncskocka sütés nélkül

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 evőkanál rum aroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5-10 dkg mazsola
  • *

a bevonáshoz:

  • 1-2 csomag Puncs cukormáz
  • *

a díszítéshez:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 evőkanál rum aroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5-10 dkg mazsola
  • *
  • 1-2 csomag Puncs cukormáz
  • *
  • 2-3 kocka csokoládé

Elkészítés:

A cukrot, lekvárt, rum aromát, vizet, mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük. Ha elolvad a cukor, vagy a mazsola megduzzad, már jó is. Ezután levesszük a tűzről.

A babapiskótát összetörjük vagy lereszeljük, úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is. Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat és jól összedolgozzuk.

Folpackkal bélelt formába (kb.15 x 25 cm) tesszük, majd mehet is 1-2 órára a hűtőbe, hűsölni. Ezután már kockára lehet vágni.

Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség.

2-3 kocka csokit kis pohárkában a mikróban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek. Visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe, hogy rádermedjen.

Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz. Olyan mint a bolti, csak finomabb!

Hasonló receptek