Puncskocka sütés nélkül

Puncskocka sütés nélkül

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 evőkanál rum aroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1-2 csomag puncs cukormáz
  • 5-10 dkg mazsola (aki szereti bele)
  • 2-3 kocka csoki a díszítéshez
  • 1 mokkáskanál étolaj a csoki melegítéséhez

Elkészítés:

A cukrot, lekvárt, rum aromát, vizet, mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük. Ha elolvad a cukor, vagy a mazsola megduzzad, már jó is, ekkor levesszük a tűzről.

A babapiskótát összetörjük, vagy lereszeljük, úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is. Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat, és jól összedolgozzuk. Folpackkal bélelt formába tesszük (kb. 15 x 25 cm), és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágjuk.( Én kisebb kockákra vágtam, így több lett és könnyebb megenni mint egy nagy kockát.)

Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal, akkor elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség. Nekem most csak 1 tasak volt itthon, így csak a tetejét tudtam bekenni puncsmázzal.

2-3 kocka csokit pici étolajjal kisebb pohárba rakunk, a mikróban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek. Visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz.

Neked ajánljuk