Puncs szelet glutén- és tejmentesen

Puncs szelet glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek rizsliszt
  • 4 ek eritrit vagy cukor
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg GM piskóta vagy keksz maradék
  • egy evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint mazsola és lekvár
  • 1 fiola rumaroma
  • a sziruphoz:
  • 15 dkg cukor
  • 50 ml víz
  • a mázhoz:
  • 25 dkg cukor
  • 130 ml víz
  • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
  • pár csepp piros ételfesték
  • valamint:
  • kókuszreszelék
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 30 dkg GM piskóta vagy keksz maradék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • mazsola
  • 1 fiola rumaroma
  • 15 dkg cukor
  • 50 ml víz
  • 25 dkg cukor
  • 130 ml víz
  • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
  • pár csepp piros ételfesték
  • kókuszreszelék
  • lekvár

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni.

A szirup hozzávalóit felforraljuk. A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük. Az egyik piskótalapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk.

Elkészítjük a mázat: a vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni, majd kb. 10 percig főzzük, félretesszük és megkeverjük. (Ahogy hűl úgy sűrűsödik.) Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy rózsaszín legyen. Bevonjuk vele a sütemény tetejét és hagyjuk megdermedni.

Kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük. Miután a tetején a máz megdermedt, szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!