Puncs szelet

Puncs szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • a töltelék hozzávalói
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • 1/2 dl rum (vagy rumaroma)
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • a mázhoz:
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • a töltelék hozzávalói
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • 1/2 dl rum (vagy rumaroma)
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 23× 37 cm-es tepsi hátán (sütőpapíron) két vékonyabb, és egy vastagabb lapot sütünk belőle.

A vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt kávét, rumot, majd ízlés szerinti porcukrot, és a puha vajat is. Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük.

A süteményt egy fehér zsírpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá, és egy éjszakán át lenyomatjuk.

Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk. Keverőgéppel addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. Gyorsan a tészta tetejére csurgatjuk, a tálcát megrázzuk, hogy szépen egyenletesen elterüljön a máz. Késsel nem simogatjuk, mert maszatos lesz. Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető, miután a máz rászáradt.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!