Puncs mignon

Puncs mignon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál eritrit vagy cukor

a töltelékhez:

  • 30 dkg GM piskóta vagy keksz maradék
  • egy evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint mazsola
  • lekvár
  • 1 fiola rumaroma

a sziruphoz:

  • 15 dkg cukor
  • 50 ml víz

a mázhoz:

  • 50 dkg cukor
  • 260 ml víz
  • 2 kávéskanál
  • 20 %-os ecet
  • pár csepp piros ételfesték

továbbá:

  • GM étcsoki
  • Dr Oetker díszítő cukor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűln

A szirup hozzávalóit felforraljuk. A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük. A piskótalapot középen kettévágjuk, megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a mázat: lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. A forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább (éppen csak gyöngyözzön a szirup), majd a tűzről levéve folyamatosan keverjük egy kézi habverővel, amíg langyosra nem hűl a máz, illetve, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 10 perc. Ezt követően rózsaszínűre színezzük pár csepp ételfestékkel.

„Minyon nagyságúra” vágjuk a hűtőből kivett piskótát, és az elkészült fondantba mártogatjuk a minyonokat, majd rácsra szedve hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon rajta.

Ízlés szerint olvasztott csokival, díszítő cukorral tovább díszíthető.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk