Pumpkin Spice szirup (Sütőtök fűszerkeverékes szirup

Pumpkin Spice szirup (Sütőtök fűszerkeverékes szirup
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg sült sütőtök (kevés cukorral vagy édesítővel sütve)
  • 2 evőkanál méz vagy méz helyettesítő
  • negyed citrom leve
  • 1,5-2 dl víz
  • 2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
  • barnacukor vagy édesítő (attól függ, ki milyen édesen szeretné)
  • *
  • a pumpkin spice fűszerkeverék hozzávalók:
  • 4 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 2 evőkanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 2 evőkanál méz vagy méz helyettesítő
  • negyed db citrom leve
  • 1,5-2 dl víz
  • barnacukor vagy édesítő (
  • *
  • 4 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 2 evőkanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés:

A sütőtököt egy kis édesítőt (cukrot vagy méz helyettesítőt rászórva) megsütjük.

Kiszedjük a belsejét és a vízzel egy turmixgépbe tesszük. Átszűrjük és egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a mézet, a pumpkin spice keveréket, a citromot és édesítőt (ízlés szerint)

Összeforraljuk és újra átszűrjük. Hűlni hagyjuk, majd üvegbe vagy befőttes üvegbe tesszük, mert elég sűrű. Hűtőben pár hétig eláll. Kávé ízesítésére is kiváló!

(Ebből nekem kb. 3 dl lett.)

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti