Pulykaszendvics sült paprikával

Pulykaszendvics sült paprikával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 mozzarellagolyó (25 dkg)
  • 8 kisebb, vékony szelet pulykamell (kb. 60 dkg)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor friss bazsalikom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 mozzarellagolyó (25 dkg)
  • 8 vékony szelet pulykamell (kb. 60 dkg)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A sült paprikához a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paprikákat tepsire tesszük, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A paprikákat azonnal letakarjuk alufóliával, (hogy később könnyedén hámozható legyen a paprika), majd hagyjuk kezelhető hőmérsékletűre hűlni. Ha kihűltek, a héjukat lehúzzuk, a csumájukat eltávolítjuk, húsukat csíkokra vágjuk.

A sajtot felszeleteljük. A pulykamellszeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal. Grillserpenyőbe öntjük a maradék olajat, és elkezdjük sütni a húsokat. Közben 4 szeletre sajtot teszünk és ráolvasztjuk. (kb. 6 perc sütés elég)

Összeállítjuk a “szendvicset”: 1-1 sajtos pulykamellszeletre sültpaprikát, valamint friss bazsalikomot teszünk, lezárjuk a másik szelettel. Salátával vagy rizi-bizivel tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti