Pulykasült Wellington-módon

Pulykasült Wellington-módon
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a Wellingtonhoz:
  • 1,2 kg pulykamell
  • 1 tojássárga
  • kb. 30 dkg mirelit leveles tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál tej
  • fél csokor petrezselyem
  • zsályalevél
  • bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • vaj
  • olaj
  • 1,2 kg pulykamell
  • 1 tojássárga
  • kb. 30 dkg mirelit leveles tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál tej
  • fél csokor petrezselyem
  • zsályalevél
  • bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • vaj
  • olaj

Elkészítés:

Wellington pulyka:
1. Előző este a pulykahúst megmossuk, egy mély tálba tesszük, és leöntjük hideg tejjel. A tejben hagyjuk megpuhulni, időnként megforgatjuk.

2. Másnap megmossuk a húst, majd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, és 200 fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük.

3.A gombát megmossuk, meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, és a szintén apróra vágott hagymával egy serpenyőben 2 evőkanál vajon puhára pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és zsályával.

4. A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, rákenjük a gombás tölteléket, a közepébe tesszük a sültet. Bebugyoláljuk a tésztába a húst, majd kevés tejjel felvert tojással megkenjük a tésztát. 200 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti