Pulykapogácsa tormás majonézzel, tormás törtkrumplival

Pulykapogácsa tormás majonézzel, tormás törtkrumplival

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók: 
  • 1 db sonkahagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 50 dkg pulyka darálthús
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál friss vagy üveges reszelt torma
  • *
  • a körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál friss vagy üveges reszelt torma
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • *
  • az öntethez: 
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál friss vagy üveges reszelt torma

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hagymát meghámozzuk, a bazsalikomot leöblítjük, mindkettőt nagyon apróra vágjuk. Alaposan összedolgozzuk a húspogácsa hozzávalóit: a darált húst, a hagymát, a tojást, a tormát, a bazsalikomot, sót, borsot. Pogácsákat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük azokat, olívaolajjal megspricceljük. A sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, villával nem túl pépesre összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a joghurtot, elkeverjük a tormával, a karikára vágott zöldhagymával, az olívaolajjal.

Az öntethez a majonézt összekeverjük a citromlével és a reszelt tormával. A húspogácsát a tormás majonézzel, valamint a tormás törtburgonyával tálaljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk