Pulykanyak leves

Pulykanyak leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg vastagabb pulyka nyak
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 nagy cikk zellergumó
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél karalábé
  • 1 koktél paradicsom
  • fél tv paprika
  • bors
  • 10 szem szemes bors
  • 1 kisebb burgonya
  • 15 dkg zabhegytészta
  • 1 kg vastagabb pulyka nyak
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 nagy cikk zellergumó
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél db karalábé
  • 1 koktél paradicsom
  • fél tv paprika
  • bors
  • 10 szem szemes bors
  • 1 kisebb burgonya
  • 15 dkg zabhegytészta

Elkészítés:

A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk négybe vágjuk. Egy nagyobb fazékba belerakjuk a nyakakat, felöntjük hideg vízzel, lassú tűzön elkezdjük főzni, ha hab képződik, szűrővel leszedjük.

Ha már tiszta a leves alap, bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön készre főzzük.

Veszünk egy másik nagyobb fazekat, leszűrjük a levest, visszatesszük a tűzre és zabhegytésztával befőzzük.

Forrón tálaljuk. Teszünk a tányérba a főtt répából és a zöldségből, erre szedjük ki a levest, aki kéri, tehet a levesbe pulyka nyakat. Aki tisztán szeretné enni a levest, annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulyka nyakat.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti