Pulykamell Wellington módra

Pulykamell Wellington módra
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 csomag leveles vajas tészta (50 dkg)
  • 1 tojás
  • olaj
  • liszt
  • A gombapéphez:
  • 40 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 tojás
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors
  • 1 kg pulykamell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 csomag leveles vajas tészta (50 dkg)
  • 3 tojás
  • olaj
  • liszt
  • 40 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors

Elkészítés:

A rostokkal párhuzamosan haladva bevágjuk a pulykamellet és megtöltjük füstölt szalonnával és a fokhagymával. Jól megsózzuk, és a baconnal körbetekerjük. Egy kis tepsibe olajat öntünk, és lefedve kb. 1 órán át sütjük. Közben forgathatjuk, locsolgathatjuk.

A gombapéphez lereszeljük a gombát és a vöröshagymát, és megpirítjuk. Ha a leve elfőtt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük a fűszernövényekkel, és belekeverjük a tojást is. Kocsonyásodásig sütjük.
A tésztát kinyújtjuk. A pulykamellet körbetapasztjuk a gombapéppel, a tészta közepére helyezzük, megkenjük tojással, és szorosan ráhajtjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, Kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük.