Pulykakolbász szalonnában

Pulykakolbász szalonnában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg vékony pulykakolbász
  • 40 dkg szeletelt húsos szalonna

a körethez:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg liszt
  • őrölt fehérbors
  • pici olaj
  • 20 dkg kínai kel

Elkészítés:

Titkos alföldi recept, csak neked!

A kolbászokat kettévágjuk, és mindegyiket szalonnába tekerjük, majd nyársra húzzuk. Megtisztítjuk a burgonyát, gorombára reszeljük, majd elkeverjük a tojással, liszttel, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával.

A kínai kelt cikkekre vágjuk és megsózzuk. A kolbász nyársakat faszén felett megsütjük. A krumplis tésztából kanállal lepényeket szaggatunk, és olajozott lapon vagy alufólián megsütjük, a káposzta cikkeket is lapra tesszük.

Amikor megsültek, tálaljuk. Magos mustárt, tejfölt adhatunk mellé.

Neked ajánljuk