Pulyka medalion paradicsommal, bazsalikommal, mozzarellával és rukkolás burgonyapürével

Pulyka medalion paradicsommal, bazsalikommal, mozzarellával és rukkolás burgonyapürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 1 dl tej
  • kevés szerecsendió
  • 100 g rukkola
  • 500 g (12 kis szelet) pulykamell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 db paradicsom
  • 12 szelet mozzarella
  • kis csokor bazsalikom

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben feltesszük főni. A pulykaszeleteket sóval, borssal meghintjük, és kevés olívaolajon elősütjük, oldalanként 2-2 percig.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A medalionokat tűzálló tálba helyezzük, mindegyik tetejére paradicsom szeleteket, majd bazsalikomot teszünk, ezt követően helyezzük rá a mozzarella szeleteket. A sütőbe toljuk és kb. 10 perc alatt aranysárgára pirítjuk a sajtot.

Amíg a pulyka a sütőben pirul, a még meleg főtt burgonyát áttörjük, vajjal, tejjel összekeverjük, szerecsendióval, sóval ízesítjük. Majd a megmosott rukkolát a burgonyapüréhez keverjük.

Tálalás: A pulyka medalionokat a burgonyapüré tetejére téve kínáljuk.

Neked ajánljuk