Pulyka húspogácsák karfiolrizs ágyon, sült céklával

Pulyka húspogácsák karfiolrizs ágyon, sült céklával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 fej karfiol
  • 2-3 db cékla
  • 2-3 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • kevés zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 fej karfiol
  • 2-3 db cékla
  • 2-3 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • kevés zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • olaj

Elkészítés:

Az egyik hagymát két gerezd fokhagymával kevés olajon üvegesre pároljuk, majd egy nagyobb tálban a darát húshoz keverjük a tojással és a fűszerekkel együtt. Ha alaposan elkevertük, félretesszük.

Amíg a húsos massza pihen, meghámozzuk a céklákat és a burgonyákat, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A céklát összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal és őrölt köménnyel. A burgonyát egy másik tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel. A céklát és a burgonyát egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt arany barnára sütjük.

A karfiolrizshez először is a rózsáira szedett karfiolt aprítógépbe tesszük és morzsás (rizs) állagúra aprítjuk. Ezután a másik fej, apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott gerezd fokhagymát és ezzel együtt tovább pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk az aprított karfiolt és kb. 5 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és petrezselyemmel, majd 1,5 dl forró vizet adunk hozzá, és lefedve még 5 percig pároljuk.

Végül a húsos masszából pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd bő olajban mindkét oldalát 5-5 perc alatt arany barnára sütjük.

Tálaláskor egy kanál tejföllel vagy friss petrezselyemmel kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Bogdán Nikolett küldte be. Köszönjük!