Pulyka felvágott házilag

Pulyka felvágott házilag

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös pulykacomb (felső)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó (szárított, morzsolt)
  • 2 teáskanál bazsalikom (szárított, morzsolt)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

A pulykacombot kicsontozzuk, levágjuk a bőrét, a húst feldaraboljuk – 6 db 15 cm hosszú és 1x1 cm-es hasábot vágunk belőle és félretesszük, a többit egyforma kisebb darabokra aprítjuk. A szalonnát fél centis kockákra vágjuk. A lenyúzott bőrt megtisztítjuk, felaprítjuk és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre daráljuk.

Egy keverő tálba borítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és a fűszereket, megsózzuk és jól összekeverjük. (Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.)

Az asztalra alufóliát terítünk (duplán), a közepére rakjuk a massza negyedét, és 15x5 cm-es téglalapra lapítjuk. Rárakunk 2 sort a félretett húsokból, befedjük a massza másik negyedével, ennek a közepére rakunk 1 húscsíkot. A fóliával henger alakúra igazítjuk, fölül hosszában összefogjuk, a végeit elcsavarjuk, mint a szaloncukrot.

Az egészet sütő zacskóba tesszük, felcsavarjuk és a végeit szorosan elkötjük. A maradék masszát és húscsíkokat felhasználva, még egy „szaloncukrot” készítünk.

Egy lábasba annyi hideg vízbe tesszem, hogy ellepje, és elkezdjük főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzzük, majd a vízzel együtt hagyjuk kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

Ha lehűlt, 2-3 mm vékonyan felszeleteljük.

Neked ajánljuk