Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 főre:

pulled pork-hoz (tépett hús):

  • 2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál borecet (vagy almaecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz

a naan kenyérhez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 evőkanál joghurt
  • 8 evőkanál olvasztott vaj
  • kb. 4 evőkanál olaj (a kenyerek sütéséhez)

a káposztasalátához:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 teáskanál só 1
  • 10 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1-1,5 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húshoz a cukrot és a száraz fűszereket elvegyítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az olaj felét, a vizet és alaposan összekeverjük. A fűszeres mázat a húsba masszírozzuk.

A maradék olajat egy lábosban felhevítjük és minden oldalán megpirítjuk a húst. Mellédobjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük ketchuppal, vízzel, fehérborecettel, és a szójaszósszal. Ha a szósz felforr, lefedjük a lábost alufóliával és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe 3,5 órára. Sütés közben többször ránézünk és beecseteljük a tetejét a mellette rotyogó szósszal.

Kitakarás után kb. 30 percig sütjük még változatlan hőfokon, majd kivesszük a sütőből és újabb 30 perc pihentetés után két villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.

Elkészítjük a naan kenyeret és a káposzta salátát. (Erre bőven van idő, amíg a hús sül). Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.

Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira, hogy összeálljon a tésztánk. Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg, hogy ne ragadjon a tésztánk. 8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig, majd 3-4 mm vékonyra, a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.

A palacsintasütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk. Nagyon gyorsan sül! Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk, és fél perc alatt készre sütjük. Közepes lángon kb. 2-3 perc alatt megsülnek

A káposztasalátához a káposztát és a répát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, átforgatjuk és állni hagyjuk, amíg elkészítjük az öntetet.

A majonéz a tejföllel, a mézzel, a fehérborecettel és a borssal elkeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük utána ízesítünk. A káposztára öntjük, összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ha minden elkészült következik a szendvics összeállítása. Egy előmelegített (vagy frissen sütött) naan kenyeret leterítünk. Az egyik felére teszünk egy adagot a káposztasalátából, megkoronázzuk egy adag tépett hússal, ízlés szerint megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, újhagymával is, majd félbehatjuk.

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk