Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics amerikai káposztasalátával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 főre:
  • pulled pork-hoz (tépett hús):
  • 2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál borecet (vagy almaecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • a naan kenyérhez:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 evőkanál joghurt
  • 8 evőkanál olvasztott vaj
  • kb. 4 evőkanál olaj (a kenyerek sütéséhez)
  • a káposztasalátához:
  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 teáskanál só 1
  • 10 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1-1,5 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál
  • 1 teáskanál paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál borecet (vagy almaecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 evőkanál joghurt
  • 8 evőkanál olvasztott vaj
  • kb. 4 evőkanál olaj (a kenyerek sütéséhez)
  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 teáskanál só 1
  • 10 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1-1,5 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:

A húshoz a cukrot és a száraz fűszereket elvegyítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az olaj felét, a vizet és alaposan összekeverjük. A fűszeres mázat a húsba masszírozzuk.

A maradék olajat egy lábosban felhevítjük és minden oldalán megpirítjuk a húst. Mellédobjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük ketchuppal, vízzel, fehérborecettel, és a szójaszósszal. Ha a szósz felforr, lefedjük a lábost alufóliával és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe 3,5 órára. Sütés közben többször ránézünk és beecseteljük a tetejét a mellette rotyogó szósszal.

Kitakarás után kb. 30 percig sütjük még változatlan hőfokon, majd kivesszük a sütőből és újabb 30 perc pihentetés után két villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.

Elkészítjük a naan kenyeret és a káposzta salátát. (Erre bőven van idő, amíg a hús sül). Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.

Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira, hogy összeálljon a tésztánk. Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg, hogy ne ragadjon a tésztánk. 8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig, majd 3-4 mm vékonyra, a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.

A palacsintasütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk. Nagyon gyorsan sül! Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk, és fél perc alatt készre sütjük. Közepes lángon kb. 2-3 perc alatt megsülnek

A káposztasalátához a káposztát és a répát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, átforgatjuk és állni hagyjuk, amíg elkészítjük az öntetet.

A majonéz a tejföllel, a mézzel, a fehérborecettel és a borssal elkeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük utána ízesítünk. A káposztára öntjük, összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ha minden elkészült következik a szendvics összeállítása. Egy előmelegített (vagy frissen sütött) naan kenyeret leterítünk. Az egyik felére teszünk egy adagot a káposztasalátából, megkoronázzuk egy adag tépett hússal, ízlés szerint megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, újhagymával is, majd félbehatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!