Pulled kacsacomb

Pulled kacsacomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 dl tokaji aszú
  • 1 dl víz
  • fél dl szójaszósz
  • 2 csillagánizs
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • *

a tálaláshoz:

  • 4 kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 dl tokaji aszú
  • 1 dl víz
  • fél dl szójaszósz
  • 2 csillagánizs
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • *
  • újhagyma
  • uborka
  • kenyér

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk, bőrükkel lefelé sütőbe is betehető serpenyőbe helyezzük. A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, lereszeljük, majd a kacsacombokra kenjük. A combokat lefedve pirítjuk 5 percig. Ezután ráöntjük a bort, a vizet és a szójaszószt. Rászórjuk a csillagánizst, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 100 °C-ra kapcsoljuk. A kacsacombokat lefedjük, betesszük a sütőbe és nagyon alacsony hőfokon sütjük 3-4 órán át.

A húst kivesszük, lefejtjük a csontokról, kissé összevágjuk. Egy másik serpenyőbe helyezzük, ráöntjük a paradicsomkonzervet, 5-6 evőkanál főzőlevet és további 20 percig rotyogtatjuk fedő nélkül.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Hozzáadjuk a combhúshoz, összekeverjük, és további 10 percig főzzük. Tálaláshoz kenyeret pirítunk, újhagymát és uborkát szeletelünk. A húst kenyérre kenve fogyasztjuk a zöldségekkel.

Hasonló receptek