Pulkyamelles borsóleves

Pulkyamelles borsóleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 40 dkg pulykamell
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

Olajon pároljuk a kockázott pulykamellet, borsót, karikázott répát.

10-15 perc múlva, tűzről levéve liszttel keverjük és kis lángon pirítjuk világosra.

Utána vizet adagolunk hozzá, kevergetve, majd felöntjük az egészet levesnek (kb. 3,5 l).

Felforralva, kis lángon főzzük, utána sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel hintjük.

Ha puhára főtt a tartalma, akkor ízlés szerint tésztát tehetünk bele, egyébként készen is van.

Neked ajánljuk