Pulkyamelles borsóleves

Pulkyamelles borsóleves
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 40 dkg pulykamell
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 50 dkg zöldborsó
  • 40 dkg pulykamell
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

Olajon pároljuk a kockázott pulykamellet, borsót, karikázott répát.

10-15 perc múlva, tűzről levéve liszttel keverjük és kis lángon pirítjuk világosra.

Utána vizet adagolunk hozzá, kevergetve, majd felöntjük az egészet levesnek (kb. 3,5 l).

Felforralva, kis lángon főzzük, utána sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel hintjük.

Ha puhára főtt a tartalma, akkor ízlés szerint tésztát tehetünk bele, egyébként készen is van.