Puliszkás rókagomba

Puliszkás rókagomba

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 3-4 kanál étolaj
  • 2 hagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1,5 kanál finomliszt
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kg rókagomba
  • bors
  • 3 dl tejföl

A puliszkához:

  • 20-22 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk kockákra a hagymát, sózzuk meg és dinszteljük meg kevés olajon! Ha puhul, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, majd félretesszük.

Tisztítsuk meg a rókagombát! Mossuk meg, majd csepegtessük le szűrőben! Beleszórjuk a hagymás lábosba, megsózzuk, ezután fedjük le! Néha megkeverjük.

A megpuhult gombát borsozzuk, paprikázzuk, majd behabarjuk a lisztből és a tejből készült habarással. Amikor a szaft rotyogni kezd, pótoljuk a folyadékot tejjel! 5 perc múlva hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a tejfölt. Újabb rottyanás után levesszük a tűzről.

A puliszkát 1 liter sós vízből és 22 dkg kukoricadarából főzzük.

Neked ajánljuk