Elkészítés:
Rakd egy tálba a hozzávalókat, kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használj fel. A tejet langyosítsd meg. Felezd el két edénybe.
Az egyik felébe tedd a szalalkálit, jól keverd el benne, amíg felfut az edényben, majd öntsd a tálba a többi hozzávalóhoz. A tej másik felét a szódabikarbónával futtasd fel, és tedd a tálba. Jól gyúrd össze a masszát, hogy ne maradjon benne csomó.
Ha elkészültél vele, szórj a tetejére lisztet, és a tállal együtt egy jól záródó nejlon zacskóba téve egy napig hagyd állni hűvös helyen.
Másnap a masszát borítsd egy lisztezett gyúrótáblára, amihez a megmaradt 20 dkg lisztet használd fel. Addig gyúrd a masszát, amíg felveszi a gyúrótáblán lévő lisztet. 1 cm vékonyra nyújtsd a tésztát.
Szaggasd ki, és közepes lángon süsd, amíg szép barnára nem sül.
Amíg a tészta sül, 20 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet habverővel verj kemény habbá. A habot tedd nejlonzacskóba, szúrd ki a sarkát, így lehet díszíteni a süteményt.
Ha a sütemény kihűlt, levegőtől elzárva tárold, különben megkeményedik.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Uzsonnára valók
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Aprósütemények
,
Gyümölcsös ételek
,
Sütemények