Puha mézes puszedli - csokis és tojáshabos változatban

Puha mézes puszedli - csokis és tojáshabos változatban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 5 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 mokka fahéj
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék

a cukormázhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál ecet

vagy:

  • csokoládé kevés olajjal felolvasztva

Elkészítés:

A mézet és a zsírt összemelegítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, fűszerekkel. Zacskóba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe pihentetjük.

Másnap vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, egymástól kicsit távol sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjét a cukorral és az ecettel nem túl kemény habbá verjük, a kisült, még forró puszedliket a cukormázba mártjuk, tálcára sorakoztatjuk és hagyjuk kihűlni.

Aki nem szereti a tojáshabot, olvasztott csokoládéval vonhatja be (mint a fotón is látszik).

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk