Puha mézes puszedli - csokis és tojáshabos változatban

Puha mézes puszedli - csokis és tojáshabos változatban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 mokka fahéj
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • a cukormázhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál ecet
  • vagy:
  • csokoládé kevés olajjal felolvasztva
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 mokka fahéj
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál ecet
  • csokoládé

Elkészítés:

A mézet és a zsírt összemelegítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, fűszerekkel. Zacskóba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe pihentetjük.

Másnap vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, egymástól kicsit távol sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjét a cukorral és az ecettel nem túl kemény habbá verjük, a kisült, még forró puszedliket a cukormázba mártjuk, tálcára sorakoztatjuk és hagyjuk kihűlni.

Aki nem szereti a tojáshabot, olvasztott csokoládéval vonhatja be (mint a fotón is látszik).

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti