Pudingos túrós tekercs

Pudingos túrós tekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl langyos tej
  • 6 dkg puha margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál zöld kardamommag őrölt (elhagyható, de ettől lesz pikáns íze)

a töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag tejszínes, vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • kevés rum (amiben előtte megáztatjuk)
  • 1 bio citrom reszelt héja

a lekenéshez:

  • 1 tojás
  • (kb. 18 db lesz belőle)

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 1 órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.

A pudingport simára keverjük a cukrokkal és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Amikor megkelt a tésztánk, fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. 2 cm vastag „szeletekre” vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket lekenjük a felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15-20 perc alatt megsülnek.

(Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek.)

Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb!

A receptet Németh Miklósné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk