Pudingos túrós batyu muffin formában

Pudingos túrós batyu muffin formában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (4 lap kettévágva (8 db)
  • 2 g vaj (a sütőforma kikenéséhez)
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj és aroma
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 db tojássárgája
  • *
  • a szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés:

A muffin sütőt vajjal kikenjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A pudingporból, tejből, kevés cukorral sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd a végén hozzákeverjük a pudingot.

A tésztákat a sütő mélyedéseibe helyezzük úgy, hogy a négyszögek csücskei kilógnak. Megtöltjük a leveles tésztát túrós-pudingos töltelékkel, és ráhajtjuk a „füleket”. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, és mehetnek is a sütőbe 20 percre, amíg aranybarnára sül a tetejük. Ha elkészültek, és kivettük a sütőből a formát, pár percig hűlni hagyjuk. Így könnyebb lesz kivenni a batyukat.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk