Pudingos tejfölös kocka

Pudingos tejfölös kocka
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • a pudingos-tejfölös krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg tejföl (20%-os)
  • (a tepsi 22x32 cm-es)
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg tejföl (20%-os)

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a felkockázott margarint, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk. (Könnyen nyújtható tészta legyen!)

Egy sütőpapírt enyhén meglisztezünk, majd az egyik tésztagombócot tepsi méretűre nyújtjuk rajta. Ezután a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén!)

Ezután a tésztára öntjük (egyenletesen) az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.

A krémhez a pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntsük a maradék tejet. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Amikor a puding kellően besűrűsödött, a tűzről levesszük, majd teljesen kihűtjük. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.) Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez apránként hozzákeverjük a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém!)

A krémet tehát a tepsiben lévő tészta tetejére öntjük, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és óvatosan a krém tetejére tesszük.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd pár órára betesszük a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)

Tálalás előtt a süteményt a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!