Pudingos tejfölös kocka

Pudingos tejfölös kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • a pudingos-tejfölös krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg tejföl (20%-os)
  • (a tepsi 22x32 cm-es)
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg tejföl (20%-os)

Elkészítés:

Ez a sütemény egyszerűen elkészíthető, és szerintem még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (Könnyen nyújtható tészta legyen.)

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén.)

Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.

A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)

Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém.)

A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!