Pudingos rebarbaratorta

Pudingos rebarbaratorta
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 szelethez:
  • 1 kg rebarbara
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak zselatin
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kg rebarbara
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 5 dkg mandula
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak zselatin
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, mandulát, sütőport, 7,5 dkg cukrot, vaníliás cukrot, 10 dkg vajat, egyik tojást, egy tojássárgát dolgozok össze és fóliába csomagolva 1 órát hűtöm.

A pudingot tejben, 5 dkg cukorral felfőzöm és a többi vajat beleforgatva kihűtöm.

A zselatint beáztatom, felforralom.

A rebarbarát, 12,5 dkg cukorral édesített, kevés vízben puhára főzöm.

A zselatint újból felforralom, lehűtöm.

A tésztát kikent tortaformába simítom, hogy pereme is legyen, majd 180 fokon sütöm 20 percet.

Utána lekenem a maradék tojásfehérjével, rásimítom a rebarbarát, rá a pudingot és mandulával szórom.