Pudingos pite

Pudingos pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 30 szelethez:

  • 20 dkg cseresznye
  • 8 dl cseresznyelé
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cseresznyelekvár
  • 10 dkg édes kekszmorzsa
  • *

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

A töltelékhez a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A cseresznyelében elkeverjük a cukrot, a fahéjat, a kardamomot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, egy csipet sót, és jól összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni fél órára.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A linzer tésztát két részre osztjuk 60-40% arányban. A nagyobb tésztából kb. 25x35 cm nagyságú, 8 mm vastag lapot nyújtunk (akkorát, hogy a nagy tepsinkbe beleférjen), és félig megsütjük.

A cseresznyelekvárt megmelegítjük, majd a tésztalapra kenjük. Ahhoz, hogy a nedvdús töltelék az alsó tésztalapot ne áztassa el, megszórjuk édes kekszmorzsával. Az így elkészített tésztalapon szétterítjük a pudingos tölteléket.

A visszamaradt tésztát lereszeljük, és rászórjuk a töltelékre. A sütőben 20 percig sütjük. Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk