Pudingos parfé torta

Pudingos parfé torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 x 5 dl tej
  • 2 x 5 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 csomag puncs pudingpor (Haas)
  • 1,5 csomag csokoládé pudingpor
  • 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag mazsola (10 dkg
  • 20 dkg babapiskóta
  • rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
  • a tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • vegyes - kandírozott gyümölcsök (10 dkg)
  • Oreo keksz
  • 10 dl tej
  • 1,5 csomag puncs pudingpor (Haas)
  • 1,5 csomag csokoládé pudingpor
  • 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg babapiskóta
  • dl rum vagy rumaroma
  • 2 dl habtejszín
  • vegyes kandírozott gyümölcsök (10 dkg)
  • oreo keksz
  • 10 dkg kristálycujkor

Elkészítés:

Elkészítjük a csokoládé pudingot előírás szerint – 5 dl tejhez másfél csomag pudingport és 5 evőkanál cukrot adunk. Ha elkészült, folpackkal kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, majd rumos tejbe áztatott piskótával gyorsan kirakjuk a tetejét.

Ezután a gesztenyét a margarinnal kikeverjük, teszünk bele egy kis rumot, rákenjük a piskótára, és mazsolával megszórjuk. Erre ismét piskóta jön, majd a közben a csokoládéshoz hasonlóan elkészített puncs pudingot rákenjük.

Végül a tejszínt felverjük, és szépen egyenletesen elsimítjuk a tetején.

Én oreo kekszekkel, kandírozott gyümölccsel és erdei gyümölcsdarabkákkal díszítettem a tetejét.

Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti