Pudingos ökörszem

Pudingos ökörszem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • ½
  • dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • a tetejére:
  • 1 db felvert tojás
  • a vaníliás töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • a meggyes töltelékhez:
  • 3,5 dl meggybefőttlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • továbbá:
  • 11 db meggyszem
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • ½ dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 db felvert tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 3,5 dl meggybefőttlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 11 db meggyszem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, majd a tojást, az étolajat és a cukrot is, majd kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk. Zsemlét gömbölyítünk belőle, majd el is lapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül a töltelék.

A pudingokat felfőzzük, kihűtjük. Először a meggyes pudingból kenünk rá, utána a vaníliásból teszünk a közepére. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Egyre tepsire nem fért rá.) Felvert tojással körbe lekenjük. Még 20 percig kelni hagyjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy meggyet teszünk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!