Pudingos meggyes szelet (GM)

Pudingos meggyes szelet (GM)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 x 1 l tej
  • 2 csomag kókuszos puding (Haas)
  • 2 csomag puncs puding (Haas)
  • cukor ízlés szerint
  • a meggy réteghez:
  • 30 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
  • 4,5 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 közepes méretű citrom leve
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
  • a tetejére:
  • erdei gyümölcs
  • kókuszreszelék
  • 2 l tej
  • 2 csomag kókuszos puding (Haas)
  • 2 csomag puncs puding (Haas)
  • cukor
  • 30 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
  • 4,5 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 közepes méretű citrom leve
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
  • erdei gyümölcs
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Először a kókuszos pudingot készítjük el a csomagoláson leírtak alapján. Megvárjuk, amíg kihűl, közben elkészítjük a tetejére a pándi meggy zselét. Egy közepes nagyságú edénybe tesszük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a citromlét és a zselatint. Ezeket, kb. a fele meggylével összekeverjük.

A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra, és összekeverjük. (A ráöntést, apránként kell megoldani.) Összekeverés után, a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük, de vigyázni kell, hogy nehigy csomós legyen! (Olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk.) Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet. Langyosra hűtjük, majd óvatosan ráhalmozzuk a puding tetejére, majd elegyengetjük. Ezt az egészet, hűtőben lehűtjük.

Ha már jól lehűlt, elkészítjük a puncs pudingot is, és szépen befedjük vele a meggyzselét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra tökéletesen összeáll.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ági küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti