Pudingos krémes

Pudingos krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg leveles tészta
  • a krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • cukor ízlés szerint –
  • kb. 6 evőkanál
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
  • a tetejére:
  • 2 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
  • a tetejére:
  • csokidara
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala cukrászhab
  • 2 dl Hulala cukrászhab
  • csokidara

Elkészítés:

A leveles tésztát 4 részre osztjuk, majd egyesével téglalappá (kb.30X20 cm) nyújtjuk. Villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük.

Közben a krémet elkészítjük. A tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük.

A vajat magában kikeverjük, aztán hozzáadjuk a hideg pudingot.

A hideg tejszínt felverjük (én egybe szoktam a 4 dl, és szemre szétosztom), a felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe, a másik felét félre tesszük.

A leveles lapokat megtöltjük a vaníliás krémmel, az utolsó szintre rákenjük a félretett tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük. A tetejére csokidarát szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!