Pudingos gyümölcskosarak

Pudingos gyümölcskosarak

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojássárga
  • 4 ek. tejföl

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 dl szörp
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • gyümölcsök
  • 1 tasak tortazselépor
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés:

A vajat, lisztet, cukrot, tojássárgát, tejfölt összedolgozom és fóliába csomagolva hűtőbe teszem.

5-10 perc múlva kinyújtom 3 mm vékonyra és kiszaggatom pogácsaszaggatóval.

Kikent és lisztezett kosárformákba simítom őket és 180 fokon sütöm 10 percet.

A pudinport szörppel keverem és forró tejjel felfőzöm sűrűre.

Langyosan megtöltöm a krémmel a kosarakat, majd tetejükre gyümölcsszemeket teszek.

A cukorral és citromlével elkészített tortazselével bevonom őket.

Neked ajánljuk