Pudingos csigák

Pudingos csigák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag csokoládé pudingpor

A töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládés pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük.

A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük. A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon.

Amikor elhűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. A tészta végére csokoládés rudacskákat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!

Neked ajánljuk