Pudingos barackos sütemény

Pudingos barackos sütemény
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 18 dkg margarin
  • pici só
  • 3 evőkanál víz
  • továbbá:
  • 21 db piskótatallér
  • 850 g felezett őszibarackbefőtt
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • a cukormázhoz:
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál forró víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 18 dkg margarin
  • pici
  • 3 evőkanál víz
  • 21 db piskótatallér
  • 850 g felezett őszibarackbefőtt
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Tepsi nagyságúra nyújtjuk (20×30 cm).

Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kirakjuk szorosan a piskótatallérral, majd a barackkal.

A két csomag pudingport az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral és a tejjel felfőzzük. Ráöntjük a barackra és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tészta tetejét egy villával megszurkáljuk.

190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt szép világosra sütjük.

A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, és a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd hagyjuk megszáradni rajta.

Jól lehűtjük, utána szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!