Pudingkrémes kekszes szelet

Pudingkrémes kekszes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag kakaós háztartási keksz
  • 250 lágy túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 400 g habtejszín
  • 500 ml hideg tej (jól lehűlve)
  • 2 csomag vanília ízű krémpuding (Gála, főzés nélkül)
  • kevés tej a kekszek locsolásához
  • 2 csomag kakaós háztartási keksz
  • 250 lágy túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 400 g habtejszín
  • 500 ml hideg tej (jól lehűlve)
  • 2 csomag főzés nélküli vanília ízű krémpuding
  • kevés tej

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban elkeverjük a túrót a két kanál porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral.

Egy másik tálban a habtejszínt egy evőkanál porcukorral habbá verjük.

A harmadik tálban kézi robotgéppel csomómentesre keverjük a pudingport és két vaníliás cukrot a hideg tejben. Ezután az első, nagyobb tálba beleöntjük a többi két tálban előkészített alapanyagokat, jó alaposan eldolgozzuk, és két részre osztjuk.

Előkészítünk egy magas falú, 26x22 cm-es méretű tepsit. Az alját sütőpapírral kibéleljük (előtte a tepsi alját kicsit benedvesítjük, a sütőpapírt jól összegyűrjük, majd újra kibontjuk és így béleljük ki vele a tepsit). A sütőpapírra egy réteg kekszet teszünk, tejjel meglocsoljuk, rátesszük a krém felét, ismét egy réteg keksz következik, amit tejjel meglocsolunk, erre kerül a maradék krém, végül rátesszük az utolsó réteg kakaós kekszet.

Az utolsó kekszes réteget tejjel meglocsoljuk, ás a kész édességet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!