Pudingkocka

Pudingkocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 25 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse vanília aroma (30 ml)
  • a csokimázhoz:
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg Rama margarin
  • (a tepsi mérete: 30 x 33 cm)
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg Rama margarin
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse vanília aroma
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet és az egészet jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.

Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és egymás után sütőpapírral fedett tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) kisütjük.

Elkészítjük a krémet: a tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot, és félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.

Az első tésztalapot megkenjük vaníliás krémmel. Erre ráteszünk egy tészta lapot, amit kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt csokimázzal öntjük le. A mázhoz az összes hozzávalói alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére.

Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!