Provence-i csirke

Provence-i csirke

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 4 paradicsom
  • 8 fej hagyma
  • 1 alma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg zöld olajbogyó
  • 1 teáskanál currypor
  • fél teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 evőkanál brandy
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:

Megmosom a csirkét és szétbontom, besózom. Együtt forrósítom fel a vajat az olajjal és beleteszem a csirke részeit. Aranybarnára pirítom, a felesleges zsiradékot félreteszem. A brandyt a csirke alá öntöm. Hozzáadom a bort, a felaprított almát, paradicsomot, hagymát, olívabogyót. Megszórom kakukkfűvel és curryporral, majd lassú tűzön fözöm tovább. A félretett zsiradékot a gomba megpárolásához használom fel, majd ezt is hozzákeverem a csirkéhez. Főtt metélt tésztával, petrezselyemmel és metélőhagymával meghintve tálalom.

Neked ajánljuk