Proseccos sárgadinnyeleves dióval, mentával

Proseccos sárgadinnyeleves dióval, mentával

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb sárgadinnye
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 üveg prosecco vagy habzóbor
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet só
  • 1 marék friss menta

díszítéshez:

  • dió
  • menta

Elkészítés:

A behűtött dinnyéket félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, a magokat kidobjuk. A héját tálaláshoz használjuk, ezért félretesszük.

A dinnye húsát mixerbe tesszük, hozzáadjuk a lime levét, a vaníliát, a gyömbért, a mézet, a sót, a mentát, és alaposan összemixeljük. Ezután hozzáöntjük a hideg proseccot, összekeverjük, és a dinnyehéjba visszatöltve azonnal tálaljuk.

Mentával, dióval díszítjük. Jeget is tehetünk bele.

Neked ajánljuk