Proseccos sárgadinnyeleves dióval, mentával

Proseccos sárgadinnyeleves dióval, mentával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db kisebb sárgadinnye
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 üveg prosecco vagy habzóbor
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet só
  • 1 marék friss menta
  • díszítéshez:
  • dió
  • menta
  • 2 db kisebb sárgadinnye
  • 1 db lime leve
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 üveg prosecco vagy habzóbor
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet
  • 1 marék friss menta
  • dió
  • menta

Elkészítés:

A behűtött dinnyéket félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, a magokat kidobjuk. A héját tálaláshoz használjuk, ezért félretesszük.

A dinnye húsát mixerbe tesszük, hozzáadjuk a lime levét, a vaníliát, a gyömbért, a mézet, a sót, a mentát, és alaposan összemixeljük. Ezután hozzáöntjük a hideg proseccot, összekeverjük, és a dinnyehéjba visszatöltve azonnal tálaljuk.

Mentával, dióval díszítjük. Jeget is tehetünk bele.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti